2019. október 1., kedd

....jó ember vagyok! ... jó ember vagyok? ...



Nemrégiben egy kedves ügyfelemmel beszélgettünk erről a témáról.
Már régóta jár hozzám, mivel megtisztelt azzal, hogy önismereti „segítőjének” választott. Ez nagy megtiszteltetés egyébként számomra.

Szóval vissza a témához. Kedves ügyfelemről, aki egy kedves, jókedvű nő, azt kell tudni, hogy tényleg igyekszik azon, hogy változtasson az életén. Egy áldozati személyiségből jött ki a világosságra, és olyan másfél éve új identitásában kezd egész otthonosan mozogni.
Sok mindenen mentünk át ez alatt a másfél év alatt. De tényleg….
És a legutóbbi beszélgetésünk után egy érdekes mélyrepülés következett az életében, aminek az lett az eredménye, hogy eljutott egy olyan eredőhöz, amiben megkérdőjelezte azt, hogy ő valóban jó ember-e? 
Megfelelő-e az irány amit választott?

És át kellett nézni, hogy mit is jelent ma az, hogy „jó ember”.



Ezek nagyon fontos pillanatok, amikor saját magunkban le tudunk szállni valaminek a forráspontjához. Olyan érzés mintha egy körhintában ülnék, kicsit megperdül velünk a világ. És hirtelen mindent azon a szemüvegen keresztül nézünk, és mint a gyöngyszemek fűződnek fel a történések erre a szálra. Hihetetlen hálás pillanata Önmagunknak.
Szóval ez egy nagyon fontos kérdéskör, ugyanis a napokban az egyik közösségi csatornán végig néztem egy rövid riportot. Nem írok neveket, mert nem fontos. Egy gazdag emberrel csináltak riportot, és a riporter egy nagyon intelligens ember volt. Nem szoktam ilyeneket végig nézni, de ennek érdekelt a vége. És az derült ki erről a „gazdag” emberről, hogy végtelenül kicsinyes és lelketlen. És itt volt fontos, hogy a riporter intelligens volt. Mert ez nem egy "kicikiző show" volt, hanem hihetetlen tisztelettel, mégis kegyetlenül szembesítette a riportalanyát egy másfajta értékrenddel, amiben valóban csak egy kicsinyes pojácának tűnt. És azt gondolom ezt meg is értette a delikvens. De számunkra nem ez a fontos, hanem az emberünk hitrendszere.
Hihetetlen volt azt látnom, hogy végtelen szilárd meggyőződése volt arról, hogy ő, úgy van jól ahogyan van, és mindent tökéletesen csinál. És igazából a társadalom, és a tömegmédia most jelenleg ezeket a „személyiségeket” isteníti, így ez az ember az őszinte önvizsgálatánál is csak oda jutna, hogy ő tök teljesen rendben van. Az mindegy, hogy csaló vagy bűnöző, ez a jelen korban inkább fancy, mint lelkiismereti probléma.

De hogy miért is írok erről. Mert nagyon fontos. A „vonzás törvényének” vagy a "tudatos teremtésnek", vagy hívjuk ahogy akarjuk, van egy olyan része, hogy tiszta szándék kell hozzá, és a legkisebb erőfeszítés…. no persze erre workshop-ok ezrei alapultak, hogy mi a csudát is jelent ez.

Hát ezt.
A férfi, aki erkölcsileg és értékeiben egy nulla volt („régi erkölcsök” szerint, vagy nem is tudom hogy hívjam) viszont neveltetése miatt és ahogyan megélte a mai kort, abban azt szűrte le magának, hogy vele minden rendben van és neki jár minden. És meg is teremtette. Hiszen bődületes vagyonra tett szert.
Kedves ügyfelem meg, aki ugyan sokkal többet dolgozott Önmagán, mégis a „nem érdemlem”-ben volt, mert meg se tudta határozni a mai őrült világban, hogy akkor ő most „jó ember” aki megérdemli amit teremt, amit kap, vagy nem.

..................Ha valaki gazdag, akkor az jó ember? .............
..................És jó embernek kell-e lenni ahhoz, hogy valaki gazdag legyen?...............
.............És mit is jelent a gazdagság?? ..............


És még sok kérdés, amiken átmentünk és csuda jó dolgokat találtunk. 
És jutottunk el oda, hogy a személyiségének alapjaihoz kapott hozzáférést. Önmaga dönthette el, hogy melyik téglát teszi le. 
És minden egyes tégla, amit letettünk az már tudatos volt. Ő maga volt az, aki végig gondolta, hogy az hogy ő jó embernek tartja magát, és hogy a közvetlen környezete mit vár el, és a mai világ milyen „agymosásban” részesít minket azok teljesen különböző kategóriák. 
És nincs jó vagy rossz. 

Tudatos választás van. 

Sokat kell tisztítani, feloldani ezeken az alapterületeken, mert úgy érzem nagyon össze van gubancolódva nagyon sok embernél.

Főleg akkor, ha valaki teljesen változtat az életén. Nem is tudjuk mennyi mindenen kell átmennünk, és mennyi mindent kell végig gondolnunk.
Mert sok minden megváltozik úgymond magától. De sok minden nem.
És rajtunk áll, hogy milyen embernek gondoljuk magunkat, de úgy igazán, őszintén.
És erre mindig válaszol az univerzum. Mindig visszareflektál, hogy tudjuk hol is tartunk magunkkal. És önámításban vagyunk, vagy tényleg változtunk, és változtattunk.

Mert én azt gondolom mindannyian a saját életünk varázslói vagyunk.

és mindig megvan hozzá az eszközünk is, csak körül kell néznünk. 😊

Legyen csodálatos napotok!
DM_Zoé coach


A cikkben tárgyalt témát / problémát nagyon jól lehet menedzselni coaching/tréneri folyamatokkal.
Ha felkeltettem az érdeklődésedet, mindenképpen keress meg!
dmzoecoach@gmail.com


képek: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése