2019. szeptember 12., csütörtök

Hogyan is lehet nem elveszni a mindennapi információs rengetegben?


coaching
Hogyan is lehet nem elveszni a mindennapi információs rengetegben?

A mai világban én azt gondolom igazán nehéz Önmagunkká válni, vagy csak úgy Önmagunk lenni.
A média elárasztja az ember minden apró figyelemegységét színes tökéletes képekkel, motivációkkal, idézetekkel, és tökéletes életekkel. Amiben mindenki boldog és gazdag 😊. És amikor ülsz a metrón reggel munkába menet, legtöbbször csak szürkének és sivárnak tudod érezni magad és nagyon gyorsan tudsz depressziós lenni. Hát ember legyen a talpán, aki ezen a rengetegen „átvág” és képes látni a fától az erdőt. Sokat gondolkodtam vajon mi lehet a legnagyobb „segítség” a mai világban, ahol minden és mindenki rohan, és 3 másodpercnél többet nem töltök én magam sem egy kép, ábra, üzenet megnézésével. Pedig tudom, hogy az a 3 mp is hatalmas hatással képes lenni ránk. Instant életünk lett. Azonban aki ismer tudja, hogy az egyik mottóm az, hogy „minden rosszban van valami jó”. Vagyis meg lehet ebben is találni mi a jó benne. (most persze nem fogok megfelelni azoknak, akik mindenképpen a negatív dolgokat akarják látni, mert nincsen más képük…de nem is akarok megfelelni). Az egyik, ami szerintem a nagyon nagy pozitívuma, hogy mindenre meg lehet találni a választ, gyorsan. Tényleg mindent meg tudsz találni. Sőt gyakran túl sokat is. Na és akkor itt jön az, hogy miben is lehet „segítséget” adni. Hát mindenképpen a tanítás, oktatás, felvilágosítás, jó minta mutatása a válaszom. Hogyan?
Az egyik az, hogy egy olyan szűrőt tanítani meg valakinek (nem csak gyerekeknek), amivel tudatosan meg tudja szűrni a neki szükséges információkat. Ez a szűrő lehet a tudatosság maga. Vagy pedig értéket tanítani, ami azt hiszem kicsit kikopott a világból.
A TUDATOSSÁG ma egy nagyon kedvelt szó. De mit is jelent?




-----
Nekem azt jelenti, hogy szándékozom ébernek lenni minden pillanatomban, és még ha el is kap a hév, mert szokott 😊 akkor is tudatosan átmenni rajta. A megfigyelőt egy másodpercre sem nélkülözni, és utána átgondolni, hogy miért is történt. Majd tanulni az esetből. És így szépen lassan meg lehet változtatni sok mindent. Persze ez nem ilyen egyszerű, de nagy vonalakban kb.ennyi. 
A tudatosság egy állapot, ami nagyon furcsa, mert lehet cél, de ez nem az, ahova elérkezel és akkor kész 😊 kipipálod és továbbmész. Sokan tévesen azt hiszik, hogy amikor az ember tudatosabban él, akkor a problémái eltűnnek. Csak gondol valamire és az azonnal manifesztálódik…meg akkor ő már „készen van” hát nem. Legalábbis ez inkább az út vége felé van, de addig sok munka van-önmagunkon, önmagunkkal. A tudatos élet inkább olyan, mintha az az Élet minősége, milyensége lenne, amely a tudatossági szint növekedésével egyre változik, színesebb és pozitívabb lesz. Nem problémamentes 😊 de mindenképpen sokkal több lehetőséggel, és több mosollyal.
Azonban aki ismer, azt is tudja rólam, hogy rendkívül komplexen gondolkodom. Abban hiszek, hogy az ember és a személyisége, lelke, tudata…ki minek hív mit 😊 egy végtelenül komplex rendszer.
Nézzük meg például azt hogyan is van ez a gyakorlatban, és például hogyan működnek a motivációs idézetek?
Reggel amikor felkelsz….. ja bocs a tudatosan élni előbb kezdődik 😊 szóval előző este amikor lefekszel aludni végig gondolod a holnapod. Mit akarsz elérni, megcsinálni és hogyan szándékozod érezni magad….majd elalszol, lehet még a gondolat közepén 😊 de az nem baj. Reggel felkelsz és mielőtt „kiugranál” az ágyból végig gondolod, hogy aznap mit akarsz elérni és hogyan fogod érezni magad. 😊 célszerű pozitív érzésvilágot szándékozni 😊 aztán berobban a nap….rohansz vagy nem ….
Ülsz a metrón és böngészed a telefonodat (mindenki ezt csinálja, még a kocsiba is) olvasod a híreket, a közösségi médiát, a leveleidet, és hogy ki mit osztott meg a „tökéletes” életéről 😊. Nézed pl. az instán az egyik motivációs idézetet…rengeteg van. Valamelyikről azt érzed, hogy milyen hülyeség, valamelyik meg pont beletalál a problémádba, és képes tovább gördíteni a megoldás/feloldás felé vezető úton. Amikor olvassuk a pár soros idézetet elfelejtjük, hogy a motivációs idézetek azért nem mindig „igazak” mivel egy kiragadott pillanatnak az időben kifeszített képe, amely pont abban a pillanatban, pont abból a nézőpontból lesz csak igaz. De abban valóban IGAZ. Így itt bejön a vonzás törvénye, hogy a hasonló hasonlót vonz, tisztelet a kivételnek 😊 és így lesz igaz egy motivációs idézet annak, aki bevonzódott (mivel este és reggel is állított szándékot, így sokkal tudatosabban fogja tudni értelmezni az instát 😊). És lesz olyan, akinek „nem igaz” aki a kivétel (erre most nem térnék ki 😊).
Vagyis érdemes kitenni még icipici célokat is, csak annyit hogyan szeretnéd érezni magad, mert nagyobb energiával fogsz bevonzani számodra segítő mozzanatokat. Akár az instán egy idézetet 😊.
Szóval csak azt akartam leírni, hogy rendkívülien komplex „lények” vagyunk (és hozzáteszem hihetetlenül csodálatosak is) így ahhoz, hogy valami változást elérjünk, létrehozzunk egy rendszert kell látnunk, és itt nem kell bonyolult dologra gondolni.
Egy olyan univerzumban, ahol az ok-okozati törvényszerűségek uralkodnak és minden összefügg mindennel 😊 na ember legyen a talpán, aki ezen ki tud igazodni. Én nagyon szeretem ezt. 
Már csak azért is mert én azt gondolom, hogy az univerzum egy jószándékú hely, és nagyon jó a humorérzéke.
 

A cikkben tárgyalt témát / problémát nagyon jól lehet kezelni / feloldani life-coaching folyamatokkal.
Ha felkeltettem az érdeklődésedet, mindenképpen keress meg!


D.M.Zoé


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése